kwaliteit-in-mens-en-techniek-industrial.png

Bolt tensioning

Al jaren is het losmaken en vastzetten van boutverbindingen met behulp van hydraulische equipment een specialisatie van de afdeling Maro Service Industrial. Hierbij wordt er gebruikgemaakt van 2 technieken: "bolt tensioning" of "torque tensioning".

Bij de techniek bolt tensioning wordt er spanning in de bout gebracht. Dit wordt gedaan door aan de bout te trekken. Dit gebeurt door middel van speciale hydraulische tools die met behulp van een tensioning pomp op druk worden gezet. Hierbij wordt de draad van de bout aangetrokken (uitgerekt) waardoor er ruimte komt tussen de moer en flens. Door deze ruimte kan de moer door de bolt tensioner (gecertificeerd personeel) worden aangedraaid.

Bij bolt tensioning overwint men de wrijvingskrachten waardoor men de moer zonder veel krachtverlies kan aan- of losdraaien. Hierdoor kan men de bout eenvoudig gecontroleerd op de gewenste druk losmaken of vastzetten. Dit zal altijd op gespecificeerde manier worden uitgevoerd (in diversen stappen). Deze stappen zijn afhankelijk van wat er op de flensprotocollen wordt aangegeven die door de klant zijn aangeleverd of indien gewenst door Maro Service wordt berekend.

bolt-tensioning-1-maro-service.jpg
bolttensioning-1.jpg
bolt-tensioning-3-maro-service.jpg
bolt-tensioning-4-maro-service.jpg
Scroll naar boven